Livrare

 Livrarea produselor 

Livrarea produselor se face prin intermediul partenerilor noștri de curierat, Urgent Cargus, pe întreg teritoriul țării în termen de 48 de ore de la data primirii comenzii. Sămbătă, Duminică și în sărbătorile legale nu se expediază comenzi.

 Garanția produselor și politica de retur

Garanția se acordă pentru 30 de zile de la data cumpărării produsului. Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, prin intermediul oricărei firme de curierat rapid. S.C. Otto Hermann S.R.L. va înapoia contravaloarea comenzii în cel mult 10 zile lucrătoare de la data denunțării în scris a contractului. Suma înapoiată nu include cheltuielile de transport.

Condiții de retur

- Asigurați-vă că produsele comandate sunt returnate în aceeași stare în care au fost primite. Produsele returnate nu trebuie să prezinte urme de purtare sau spălare și este obligatoriu să aibă toate etichetele atașate. Dacă produsele returnate nu corespund condițiilor de mai sus, ne rezervăm dreptul de a nu va returna contravaloarea produselor, urmând să vă retrimitem coletul.
- Completați formularul de retur și puneți-l în cutie alături de produsul/produsele pe care doriți să le returnați. Vă rugăm să nu uitați să atașați formularul. Fără acesta nu vom putea procesa returul dvs. Formularul îl găsiți în coletul trimis de noi sau îl puteti downloada AICI.
- Împachetați produsele, de preferat în ambalajul original. Dacă acest lucru nu este posibil, vă rugăm să le ambalați într-un mod asemănător, pentru a vă asigura că acestea nu sunt deteriorate în timpul transportului.

 

Adresa la care se trimite coletul pentru retur este: Otto Hermann SRL, Str. Lucian Blaga nr. 1, Satu Mare, Romania
După primirea coletului și verificarea produselor, vom iniția rambursarea contravalorii în contul bancar specificat pe formularul de retur, în termen de 24H.
La primirea coletului, produsul va fi verificat pentru a se constata dacă îndeplinește condițiile mai sus menționate; în caz contrar acesta va fi refuzat.
Nu primim retururi prin Poșta Română, ci doar prin intermediul firmelor de curierat.

 

Dacă vi s-a livrat alt produs decât cel comandat sau produsul prezintă defecte, vă rugăm să ne contactați în maxim 24H printr-un email la adresa marketing@ottohermann.com, pentru a remedia această neplăcere. Pentru înlocuirea cu un produs nou sau rambursarea banilor, taxa de transport va fi asigurată de SC. Otto Hermann SRL.